סיפורה של האם ר' המיוצגת ע"י עו"ד ורדה שטיינברג שמנסה לקבל את ילדה בחזרה משירותי הרווחה
קישור מקוצר לכתבה: http://wp.me/p6VBEp-X
משרד הרווחה לקח ילד מאם הלוקה בשכלה. האם זה בהכרח אומר שהיא אינה מסוגלת לגדל אותו?
עו"ד ורדה שטיינברג, מייצגת את האם, נתנה את כל הבמה לאמא לספר את סיפורה המובא לפניכם.
האם ר': תמיד חלמתי להיות אמא, כשסוף סוף זה קרה לקחו לי את הילד. שנה וחצי עברה מאז ילדה ר' את בנה. האם מספרת שבנה היה עד היום במשפחת אומנה.
האם ר' הספיקה רק לחגוג לבן הקטן ברית, ומיד הוא נלקח למשפחת אומנה. אושרו לה ביקורים שבועיים תחת השגחה, אבל גם הם נגמרו לפני 5 חודשים, משהועבר הפעוט למשפחת אומנה אחרת, הגרה במרחק רב.
האמא מספרת: בפעם האחרונה שראיתי אותו, הוא זחל, התחיל ללכת עם הידיים. אני לא יודעת מה מצבו עכשיו. אני הולכת להילחם בכל הכוח, אני לא מוותרת עליו. זה הבן שלי, בשר שלי.
ר' סובלת ממוגבלות שכלית התפתחותית, היא זקוקה לעזרה, אבל האם העזרה הנכונה היא שליחת הילד לאימוץ?
ד"ר חניתה צימרין, נשיאת אל"י, האגודה להגנת הילד: יכול להיות שאנחנו יכולים להשאיר את הילד בבית, לדאוג לצרכיו, על ידי זה שאנחנו תומכים ועוזרים להורים.
האם ר' אומרת: הביאו אותי לפסיכיאטר (מטעם משרד הרווחה), הוא אמר שאני בכלל לא מסוגלת, שאני מזניחה.
צפו בכל הכתבה והקשיבו לדבריה של סבתא חיה, שהובאה כדוגמא לאמא שגידלה את בנה, וגם היא בעלת לקות שכלית.
"יש כל כך הרבה פתרונות: יש מטפלות, יש אומנות, יש צהרון, יש מעון יום, יש הרבה פתרונות לעשות, רק לא לקחת את הילד מהאמא".
בישראל חיים כיום כ- 35,000 בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית. ישנם רבים נוספים שלא מאובחנים ומנהלים חיים רגילים לכל דבר. לפי נתוני משרד הרווחה, בכ- 2,900 משפחות יש ילד אחד ויותר להורה שסובל ממוגבלות שכלית.
הרב רפי פוירשטיין, נשיא מכון פוירשטיין לבעלי מוגבלויות: המטרה שלנו להביא את הבן שלי ושל אחרים לזוגיות. אני מחזיק פה על שולחני הזמנה של זוג שנישא בדיור המוגן שלנו, אני עומד לחתן אותו בעוד שבועיים. אני טוען שצריך לראות כל אדם וצריך להסתכל על כל מקרה לגופו. יש איזה אוטומטיות מדאיגה ביחס של החברה כלפי אנשים עם צרכים מיוחדים, כאילו באופן מוחלט הם לא רשאים להביא ילדים, מעצם העובדה שהם קיבלו את הכותרת הזו.
מאז חודש דצמבר האחרון, לא ראתה ר' את בנה. הוא נמצא אצל משפחת אומנה ובקרוב יועבר למשפחה חדשה לאימוץ.
ר' נאבקת בבית המשפט, כשהיא מיוצגת על ידי עו"ד ורדה ברכה שטיינברג, להחזיר אותו אליה.
האמא ר': אני מתגעגעת אליו המון. אני תמיד חושבת מה הוא עושה, איך הוא אוכל, איך הוא מדבר, אם הוא הולך, צוחק, אם נותנים לו אהבה שם. רק שיחזור אלי.